Csirkemáj bacon köntösben petrezselymes újkrumplival uborkasalátával

  • 2017.05.24.
  • 3

Csirkemáj bacon köntösben petrezselymes újkrumplival uborkasalátávalMai ebédem csirkemáj, újkrumpli és uborka a köret. Hozzávalók:8 db csirkemáj8 szelet bacon50 dkg újkrumpli6 szál petrezselyemnapraforgó olaj 1 db kigyóuborka3 ek tejfölőrölt fekete borsőrölt pirospaprika fehérborecetolívaolajElkészítés:A krumplikat vízbeáztatás után megkapirgálom. Sós vízben előfőzöm, majd olajon megsütöm. Szórok rá durván aprított petrezselymet.A májat sózom, borsozom, betekerem a baconbe. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm.Az uborkát vékonyra szeletelem, sózom, borsozom. Locsolok rá borecetet és olívaolajat, kanalazok rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát.Tálaláskor szedek a tányérra baconös májat, mellé újkrumplit. Uborkasalátával fogyasztom.