15 perces toszkán csirkeragu " tejszín helyett tejföllel

  • 2017.05.18.
  • 2

A toszkán csirkét nagyon szeretem, tejszín helyett, általában tejjel szoktam készíteni. A napokban láttam egy hasonló receptet, gondoltam miért is ne, kipróbálom az egyszerűbb verziót. Gyakorlatilag 15 perc alatt már "rotyog” is az étel és nagyon gyorsan megfő. Életmód váltás, fogyás könnyen " receptek, havi étrend és sok-sok információs anyag online Hozzávalók -4 személyre 750 gramm csirkemell pici olaj 1 lapos ek. dia-wellness süteményliszt koncentrátum 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 bögre spenót  " én bébi spenótot használtam 1 bögre 4be vágott koktélparadicsom, vagy fél bögre felaprított aszalt paradicsom fél-1 bögre szeletekre vágott gomba fél bögre sajt " lehet parmezán is, de én alacsonyabb zsírtartalmút használtam 1 nagy evőkanál zsírszegény krémsajt " a felhőkenyér miatt volt itthon, nagyon finom vele 2 evőkanál 10%-os tejföl só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna A húst vágd kicsi csíkokra, a hagymát, fokhagymát és a többi hozzávalót is aprítsd fel, készítsd elő. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd amikor üveges, add hozzá a csirkemellet, pirítsd amíg ki nem fehéredik, majd hintsd meg a liszttel és a fűszereket is add hozzá ízlés szerint. Ekkor add hozzá a fokhagymát, spenótot és a paradicsomot, picit forgasd át, majd mehet bele a gomba is.. Amikor a spenót megfonnyad tedd bele a sajtokat és a tejfölt, forgasd át, ha szükséges, pici vizet adj hozzá, és fedő alatt 10-15 perc alatt főzd készre. Mi cukkini tésztával ettük. Isteni finom. 160