Édeskrumplis csirkefasírt
- 2017.03.19.
- 1
Ha van pár jó fűszerkeverék otthon, akkor a maradékokból, a legegyszerűbb és a lehető legkevesebb hozzávalóból is egyedi ételeket készíthetünk. Az én aktuális kedvenc mixeim a cajun, a ras el hanout, a zatar és a baharat. Ez utóbbi egyszerűen annyit jelent, hogy fűszer, tehát maga az elnevezés is jelzi, hogy a közel-keleti konyhában alap fűszerkeverékről van szó. Feketebors, római kömény, szegfűszeg, fahéj az alapja: ez a fasírt ettől különleges. Ha nincs kéznél, a négy alapfűszerét is használhatjuk, a szegfűszeg és fahéj tegye ki a keverék egynegyedét, a többit a római kömény és a feketebors.
A fasírt elkészítése
20 dkg sült csirkemellet ledarálok késes aprítóban, összedolgozom 20 dkg főtt édeskrumplival (lehet más főtt zöldséget is használni: répa, zeller, krumpli, karalábé), hozzáadok 5 dkg reszelt trappistasajtot, 2 tojást, 1 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet, 1 csokor aprított petrezselyemzöldet, sót, borsot, 1 kávéskanál baharatot. Kevés extraszűz olívaolajra adagolom a masszát, majd a fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
12 fasírt lesz belőle, kefírrel, salátával tálaltam.
Bevásárlólista - 4 fő részére
20 dkg sült csirkemell
20 dkg főtt édeskrumpli (vagy más főtt zöldség, akár leveszöldség: répa, zeller, krumpli, karalábé)
5 dkg reszelt trappista
2 tojás
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
1 kávéskanál baharat
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!
A szerzőről
Az egészséges francia