Tejszínes spenótos penne

  • 2017.07.15.
  • 4

Szeretem a tésztákat, mert könnyen és gyorsan elkészülnek. Ennek az ebédnek az összedobása sem igényelt többet 20 percnél.Hozzávalók 4 személyre:5 dkg húsos szalonna1 kis fej hagyma2 nagy gerezd fokhagyma150 g spenót (én mirelit spenótból készítettem, de persze frissből még jobb, mindenesetre nekem fontos, hogy ne a pürésített változat legyen, ha már fagyasztott)2 dl tejszínolívaolajfrissen őrölt bor, oregano, kakukkfű ízlés szerintA spenótot kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk apróra vágjuk. Felforraljuk a tészta főzővizét egy kevés sóval. A szalonnát szintén apróra vágjuk, lepirítjuk, majd a hagyma és fokhagymakockákat is hozzáadjuk és kevés olívaolajjal meglocsolva üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, kb. 5-6 percig pároljuk, majd fűszerezzük és felöntjük tejszínnel. Addig főzzük a szószt amíg elérjük a kívánt sűrűséget.
A leszűrt tésztát elkeverjük a spenótos tejszínes mártással és frissen, melegen lelkesen elfogyasztjuk.
Tálaláshoz parmezán még jó lett volna, de sajnos nem volt itthon.