Sárgabarackleves főzés nélkül

  • 2017.07.13.
  • 1

Ez a világ legegyszerűbb nyári levese, pár perc alatt készen van, és igazán finom frissítő. Volt itthon kajszink - több, mint amit megennénk, de azért lekvárfőzéshez nem elég - és nem tudtam mit kezdjek vele, amikor rájöttem, hogy első fogásnak pont jó lesz leves formában.Hozzávalók 4 tányér kajszi leveshez:kb. 0,25 kg sárgabarack (kimagozva és a hibák kivágása után volt ennyi a súlya kb. 15-18 szem volt)1 kis pohár joghurt (125g)1,5 dl tejszíntej ízlés szerint - én kb 3 dl-t kevertem hozzá, hogy ne legyen túl sűrű1 csomag vaníliás cukoregy negyed citrom levedíszítéshez: tejszínhab és fahéj ízlés szerintA sárgabarackokat megmossuk, kivágjuk a hibás részeket és kimagozzuk. Botmixerrel pürésítjük a vaníliás cukorral és egy kevés citromlével együtt. Még mindig a botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a joghurtot. A tejet és már úgy csorgattam bele kézi habverővel, hogy jobban érzékeljem a sűrűségét.Könnyű nyári fogás, nagyon jól esett ebben a hőségben.