Túrós-gyúrós

  • 2013.06.02.
  • 6

Egy kis felfrissülés a kánikulában: kellemesen édes és savanykás egyszerre, tömény fehérjebomba, egy olyan süti, amit akár vacsira is ehetünk: hát ez az én túrós-gyúrósom. Egy gond van vele: 3 órányi hűtést igényel:-( Aki ezt kibírja, az egy hős!A türelmetlenebbek hagyják ki a zselatint, minden más hozzávalót kutyuljanak össze és lehet befelé lapátolni!:-D B terv: így még süti-krémnek is jó...Hozzávalók:- 500 g zsírszegény tehéntúró (minél kevésbé rögös) (kcal: 486, ch.: 18 g)- 1,5 teáskanál folyékony édesítőszer- 70 ml citromlé (50%-os Olympos) (kcal: 18, ch.: 2 g)- ½ teáskanál Dr. Oetker vaníliaaroma- 2 tasak Dr. Oetker Express Zselatin fix (kcal: 52, ch.: 0 g)- 1 dl 1,5%-ös tej (kcal: 47, ch.: 5 g)Ha epereset szeretnénk: kb. 15 szem (kb. 230 g) eper (kcal: 80, ch.: 17 g)Elkészítés:- Az epret megmosom, kicsumázom és félbevágom.- A citromlevet, az édesítőszert és a vaníliaaromát egy külön kis pohárban összekeverem.- Egy hosszú nyakú műanyag pohárba beleteszem a túrót, kicsit szét is malackodom.- Ráöntöm az édesítős-aromás citromlevet.- Nekiesek a botmixerrel, és simára kutyulom.- A végén beleöntöm a 2 csomag zselatint, majd hozzáöntöm az 1 dl tejet is, mert a zselatintól nagyon besűrűsödik.- Egy 18 cm-es szilikon tortaforma alját "kibélelem" eperrel (ugyanazt a mintát tettem rá, mint a tetejére), majd óvatosan rásimítom a krémet. Lehet "rusztikusabbra" is hagyni, nagyon trendi lesz:-) A tetejét szintén feldíszítem.- 3 órát hagyom hűlni a hűtő leghidegebb polcán. Ezután könnyen kivarázsolható a formából, szépen szelhető.1 adag: 1 db 18 cm-es szilikon tortaformában 8 csinos szeletTápanyagtartalom:teljes adagra: kcal: 683 / ch.: 42 g→ 1 szelet: kcal: 85 / ch.: 5 g