Cukkinis ragu libasülttel

  • 2013.06.01.
  • 6

Hát, igen! Most valóban nem a hús az első.Írtam már, hogy nyáron nagy kedvence a családnak az ehhez hasonló zöldséges raguk minden változata.A gömbcukkini új ismeretség és kedvencem lett, de sajnos eddig csak a Lidl-ben tudtam venni, ráadásul most már drágább, mint eddig volt és drágább, mint a hagyományos.Még mindég úgy látom, hogy tömörebb a húsa, nem fől szét olyan könnyen, mint a másik, igaz vigyázok is rá főzés közben.Laktató, egytálételnek is beillő ragu lett belőle és annyira egyszerű elkészíteni, hogy az már nem is recept.olívaolaj és vaj keverékén nagyobb kockákra vágott hagymát / lila és fehér vegyesen / fonnyasztottamfokhagymát is tettem hozzá, mert a cukkini szeretihozzáadtam az összevágott cukkinit és tovább főztem erős tűzön, hogy ne tudjon sok levet kiengedni magából és inkább süljönsó, bors, toscan- és provanszi fűszerkeverékkb. 1/2 dl fehérbor1 dob.
nagy szemű konzerv fehérbab1 dob kockázott paradicsom konzervA hagyma ágyon sült libahús csak kiegészítő volt. Tulajdonképpen én nem is rajongok a libáért, mert amikor leesik a hús a csontról, akkor is szálakban jön le.Mondjuk egy ropogós friss kenyér és egy pohár fehérbor
tökéletesen elég lett volna hozzá!