Fetás, olajbogyós görögdinnye-saláta

  • 2017.07.19.
  • 3

Milyen szerencse, hogy pont dinnyeszezonvan, mert el lehet készíteni ezt a finomságot-nem kell órákat a konyhában állni, a sütőtsem kell hozzá elindítani és tökéletesen elégtud lenni vacsorára, ebben a rekkenőben. ;)Hozzávalók:-görögdinnye-lilahagyma-feta sajt-olajbogyó -lime-, vagy citrom leve (mindenképpen friss!)-szív-, vagy fejes saláta-friss menta-extra szűz olívaolaj-frissen darált fekete bors-sóSzóval, a mennyiségek...direkt nem írtam dekákat,mert szerintem ez is (lehet) egy olyas fajta étel, amitsimán össze lehet dobni (akár) maradékokból is-amit találunk otthon, az mehet bele(gumilabda, telekszomszéd, gyerekek :))).Tehát a salátát mosom, leszárítom, összevágomés kezdem is vele a tálba-rendezést:szeletelem a lilahagymát és besózom (nem kellrá sok, mert sós a feta és a olajbogyó is!), eztállni hagyom kicsit.A dinnyét és a fetát harapható méretűre kockázom,a mentából egy jó marokkal tépkedtem, ebből afelét összevágtam és szépen a saláták közé rendeztemminden hozzávalót, a végén kerül rá a menta.Frissen tekerek rá fekete borsot, megöntözömolívaolajjal és lime lével...nagggyon sok lime lével. :)))Nagyon nyári, nagyon friss ésbátran ajánlom még aszkeptikusoknak is kipróbálásra! :)