Cserépben sült csirkecomb, almás-aszaltszilvás zöldségágyon

  • 2013.06.02.
  • 8

Nagyon rákattantam mostanában a római tálra. Egyrészt nagyon finomak a benne készült ételek, másrészt kevesebb a mosogatnivaló, egy edényben el tudom készíteni az ebédünket. (Nem is tudom eddig
miért használtam olyan ritkán.) Aki szereti a gyümölcsös húsokat, feltétlenül próbálja ki, ezt a fantasztikusan finom ételt! Nekünk nagyon ízlett...Hozzávalók: 4-5 db csirkecomb0,5 dl olívaolaj0,5 dl balzsamecet0,5 dl tokaji aszú (lehet más édes fehérbor is, nekem éppen ez van itthon)1 ek olvasztott kacsazsír2-3 gerezd zúzott fokhagyma2 tk majorannasó, bors0,5 kg krumpli2 savanykás alma12-15 dkg aszalt szilva1 sárgarépa2 közepes fej hagymaAz olívaolajat kikeverjük a balzsamecettel és a borral. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majorannát.A zöldségeket felkockázzuk, kicsit sózzuk, borsozzuk és betesszük az előzőleg beáztatott cseréptálba az aszalt szilvával együtt. A pác nagyobb részét ráöntjük a zöldségekre és alaposan átforgatjuk. A combokat sózzuk, borsozzuk, és belemaszírozzuk a maradék pácot, majd ráhelyezzük a
zöldségágy tetejére. Hideg sütőben kezdjük el sütni fedő alatt. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, kivesszük a sütőből a tálat. Kiemeljük a combokat, és a zöldségekhez keverjük a felkockázott almát. Visszatesszük a húsokat, átkenjük egy kis szafttal a bőrüket és visszatoljuk a sütöbe még 10-15 percre, amíg a combokon a bőr szépen megpirul.