Női szeszély, avagy a Gasztroangyal habos sütije

  • 2017.04.24.
  • 0

Szombaton láttam ezt a sütit
a Gasztroangyal c. műsorban. Azonnal megtetszett, és el is készítettem. A szomszédasszonyomnak vittem belőle kóstolót, ő azt mondta ez a női szeszély süti. Megnéztem a receptjét, az arányok mások, tehát ez maradjon meg ebben a blogban úgy, mint a Gasztroangyal habos sütije.:)
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 6 tojás, 25 dkg liszt, 2 dl tejföl egy fél citrom héja és leve, 2 kk sütőpor, pici só, baracklekvár.Elkészítése: Először a vajat keverjük el habosra 20 dkg cukorral, majd keverjük hozzá a 6 tojás sárgáját és a tejfölt is. Ízesítsük a lereszelt citrom héjával, majd keverjük hozzá a sütőporos lisztet is. Simítsuk egy nagyobb tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük fél órát.Amíg sül, verjük fel a tojáshabot keményre, egy csipet sóval, a maradék cukorral és a citrom levével.Kenjük meg a tésztánkat bőségesen baracklekvárral, simítsuk rá a habot a tetejére és süssük még 5 percig, amíg egy kis színt kap a teteje. Kiadós, nagyon finom süti, vasárnap délutánra.