Mentás-bazsalikomos szörp

  • 2018.03.14.
  • 1

Annyira jó, hogy hirtelen tavasz lett, hogy én már szinte teraszozós hangulatba is jöttem. Ahhoz persze még elég hűvös van este, hogy kint ücsörögjünk órákig, de addig is bent gyakorolunk:). Meg is mondom, mi kell hozzá: finom ételek, klassz társaság, és itókák – nagyjából ennyi, és mert teraszozásról és tavaszról van szó, az itóka nem is lehet más, csak valami jó kis szörp vagy limonádé. Így most egy ilyen szuper mentás-bazsalikomos szörppel nyitjuk meg a szezont, amibe kerül lime és citrom is, hogy még jobb legyen. Tavaszi ebéd vagy vacsora mellé (mint például amilyen ez a rántott pulykatekercs volt) pont tökéletes lesz!Hozzávalók:A cukorsziruphoz:1 liter vízfél kg cukormaroknyi friss bazsalikomkis csokor friss menta1 citrom leveA tálaláshoz:citrom és limeA vízből és cukorból cukorszirupot főzünk (15-20 perc kb.), majd lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk egy kicsit, míg már nem lesz forró, de még nem is langyos. Ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot, a mentát és a citrom levét, és kis –közepes lángon tartjuk 10-15 percig. Én most nem akartam túl erős fűszerezést, és zöld színt sem, ezért a fűszernövényeket kiszedtem belőle, és így öntöttem üvegbe az enyhén fűszeres szörpöt, de ha ti szeretnétek, akkor ezen a ponton le kell turmixolni a fűszereket, és akkor szép zöld lesz szörp, és az íze is intenzívebb lesz.A szörpöt vízzel hígítjuk, és teszünk a poharakba citrom és lime-darabokat is.A recept a Szeretem a pulykát projekt keretében készült.Hasonló receptekBazsalikomos zöldborsókrémlevesBazsalikomos túróval töltött csirkecomb sült zöldségekkelBazsalikomos fehércsokihabMentás eperkrémleves pirított kaláccsalForró csoki kisokos

Címkék

Ital