Ropogós fahéjas zabkeksz

  • 2018.03.07.
  • 5

Fura dolog ez a keksz-mánia: itt van például a zabkeksz. Nem egy őrült nagy találmány, sütöttem is már többfélét az elmúlt 10-12 évben, de mégis mindig találok olyat, amiről úgy gondolom, hogy feltétlenül ki kell próbálnom. Mintha most látnék először zabkekszet. Na, mindegy is, ez most egy elég jó kis ropogós verzió – nekem ilyen kicsit púpos lett, én sütés előtt nem lapítgattam, de úgy is ki lehet próbálni, akkor biztos még ropogósabb lesz.Hozzávalók 25-30 db-hoz:180 g puha vaj180 g cukor125 g liszt300 g aprószemű zabpehely1 db tojáscsapott teáskanál szódabikarbónacsipetnyi só1 teáskanál őrölt fahéjElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki 2-3 tepsit.A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk minden egyebet, és összekeverjük.Kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket – úgy, hogy hagyunk helyet a kekszek között, mert kicsit még nőni fognak sütés közben.Kb. 10-12 percig sütjük a kekszeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Az egyik Zé Magazinban lévő recept inspirált:)Hasonló receptekFahéjas kekszFahéjas kekszNarancsos zabkekszFahéjas csokigolyók – egy 3 éves csodagyerek fotóival:)Ropogós mandulás-csokis tallérok