Sütőtökös palacsinta

  • 2018.01.23.
  • 4

Nem is tudom, hova lennénk télen a sütőtök és az édesburgonya nélkül. Jó, hát ott van még a narancs, az is szép színű, de abból azért nehéz sós ételt készíteni. Ha viszont konstans van otthon sütőtök, akkor nem egy nagy etwas színes ételt készíteni. Most például palacsintát parmezánnal.Hozzávalók 10-12 db-hoz:20 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök húsa kikanalazva, krémesre keverve)1 db tojás20 dkg tejföl5+5 dkg parmezán15 dkg liszt1 teáskanál sütőporfél mokkáskanál sókevés olaj a sütéshezA lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A sütőtökpürét kimérjük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és simára keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és összekeverjük. Hozzáadunk 5 dkg reszelt parmezánt, és összeforgatjuk.Kevés olajjal kikenünk egy serpenyőt, felhevítjük, majd kis kupacot halmozunk rá, kanál hátával elsimítjuk, majd mindkét oldalát átsütjük.A kisült palacsintákat reszelt parmezánnal tálaljuk.Hasonló receptekCitromos palacsinta szárított áfonyávalZserbós palacsintaPalacsinta – karácsonykor is!!!Túró rudis palacsintaCsokis töltött palacsinta