Aszalt gyümölcsös csirkemell magvas rizzsel

  • 2017.12.20.
  • 3

Sok mindennel lehet tölteni csirkemellet, de az aszalt gyümölcs az egyik legjobb választás. Egyszerű is bánni vele, finom is, és szép is. A magvas rizs pedig egyenesen mennyei. Komolyan. Korábban még csak fenyőmaggal próbáltam, de most mandula és kesudió is került bele – persze pirítva, mert hát úgy az igazi – és imádtam. Azóta akárhányszor készült főtt rizs, mindig került bele mag is. A mennyiséget persze lehet variálni, van, aki kevesebb maggal szereti, mi inkább többet rakunk bele – de ez már tényleg egyénenként változik. Szóval nagyon ajánlom, próbáljátok ki egyszer. Meg még egyszer, meg még egyszer:)Hozzávalók:csirkemellfilésóKalifa magozott aszalt sárgabarackKalifa magozott aszalt szilvavajA magvas rizshez:1 bögre rizspici olaj2 bögre vízKalifa fenyőmagKalifa natúr kesudióKalifa natúr mandulaA csirkemellfilét megtisztítás után felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, majd mindegyikre helyezünk 1-1 aszalt szilvát / sárgabarackot, és feltekerjük.A hústekercseket kivajazott sütőtálba tesszük, és mindegyik tetejére teszünk egy pici darabka vajat.Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben sütjük 20 percig lefedve, majd további 20 percig alufólia nélkül.Közben elkészítjük a köretet: a magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ízlés szerinti mennyiségben a dupla mennyiségű sós vízben megfőtt rizshez keverjük. A húst a magvas rizzsel tálaljuk.Hasonló receptekAszalt gyümölcsös pulykamellAszalt szilvás húsgombócokAszalt gyümölcsös bejgli – recept videóval!Gyümölcsös kalácspuding – recept videóval!Provence-i csirkemell

Címkék

Ebéd Egyszerű