Vaníliás kifli Nutellával®

  • 2017.12.08.
  • 4

Mi van akkor, ha az egyébként is finom vaníliás kiflit még Nutellába® mártjuk? Megmondom szívesen: az van, hogy nagyjából 2 perc alatt elpárolog az egész. Komolyan. Úgyhogy kezdjétek dupla adaggal, nem fog maradni belőle egy morzsa sem:)Hozzávalók:120 g puha vaj45 g cukor60 g őrölt mandula140 g liszt120 g Nutella®1 vaníliarúdVágjuk a vaníliarudat hosszában félbe egy késsel, és kaparjuk ki a magokat. Keverjük össze a kockára vágott vajat a cukorral és a vaníliamagokkal.Tegyük bele az őrölt mandulát és a lisztet, amíg a tészta össze nem áll. Takarjuk le a tálat átlátszó fóliával, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Melegítsük fel a sütőt 170°C-ra, és helyezzük a sütőrácsot középállásba.Csípjünk egy kis darabot a tésztából és csináljunk belőle félholdat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük ezt meg a az egész tésztával, amíg 16 süteményt nem kapunk. Süssük 15 percig (vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz). Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.Eközben tegyük a Nutellát® egy kis tálba, egy másikba öntsünk 500 ml forró vizet és helyezzük a Nutellás® tálat fölé. Hagyjuk rajta kb. 5 percig, hogy meglágyuljon. A kifliket félig mártsuk a lágy Nutellába® Hagyjuk a kifliket hűlni 20 percig.Hasonló receptekVaníliás kifliA süti, amiből morzsa sem marad: régi kedvencünk, a vaníliás kifli"Olyan jó kis karácsonyi falatkák" – Gesztenyés kifli és datolyás golyókCsokis kifli – jobb, mint a pékségbenVaníliás csokis tekercs