Sajtos rizsgombóc

  • 2017.12.05.
  • 1

Van az a helyzet, amikor látszólag tele van a hűtő, de nincs igazán kedved semmihez, ami benne van – szóval gyakorlatilag üresnek is mondhatnánk:), de persze nem az, mert hát mégis találsz benne ezt-azt, és addig meddig tologatod őket – egy pár napja hátracsúszott túró rudi után kutatva – hogy végül csak felfedezed bennük a lehetőséget, és nekiállsz vacsorát készíteni. Nah, hát ez pont egy ilyen történet eredménye. Tejfölös vagy bármilyen más mártogatóval tökéletes is lesz!Hozzávalók kb. 15 db-hoz:20 dkg főtt rizs1 db tojás10 dkg reszelt sajtsó, bors10-15 dkg mini mozzarellazsemlemorzsa a hempergetéshezbő olaj a sütéshezA főtt (kihűlt) rizshez hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk és összegyúrjuk.A masszából gombócokat formázunk, közepükbe egy-egy mini mozzarellát rejtünk, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg, és bő olajban kisütjük.Hasonló receptekSajtos tócsniŐszi esték kedvence: szuper sajtos melegszendvicsSajtos csigaSajtos rolóVKF – Paradicsomleves sajtos kiflivel