Fokhagymás-rozmaringos sült camembert

  • 2017.11.02.
  • 6

Ha egyszer valami igazán finomat akartok enni vacsorára, akkor ezt próbáljátok ki! Nagyon egyszerű, és bár ellenjavallott első randin az erős fokhagyma érintettség miatt, minden más esetben szívből ajánlom. Friss baguette-et tunkolgatni az olvadt fokhagymás-rozmaringos camembert-be – hát nem sok jobb dolog van ennél.Hozzávalók:1 fadobozos camembertnéhány gerezd fokhagyma1 ág friss rozmaringfriss baguetteA camembert-t kivesszük a dobozból, kicsomagoljuk a papírból, majd visszatesszük a doboz alsó részébe. Van, aki ilyenkor még egy madzaggal körbekötözi, én ezt néha elfelejtem, de soha nem volt gond belőle.Megpucolunk pár fokhagymagerezdet, és kisebb darabokra vágjuk.A camembert-be késsel kis bemetszéseket csinálunk, ezek egy részébe szúrjuk a fokhagymadarabkákat, a többibe pedig rozmaringot dugdosunk.Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a fokhagymás-rozmaringos camembert-t egy sütőlapra helyezzük, és kb.25 percig sütjük.Friss baguette jár hozzá, azzal tunkoljuk a szuperfinom olvadt, fokhagymás-rozmaringos sajtot.Meg lehet locsolni egy kis fehérborral is a camembert tetejét sütés előtt, de nagyon finom pl. áfonyalekvárral, dióval, almával is.Hasonló receptekFokhagymás csigaBaconbe göngyölt sült krumpliKözel-keleti sült padlizsánSült paprika pestóval és fetávalFokhagymás hús