Fetás-fügés spenótsaláta

  • 2017.10.12.
  • 2

Vannak, akik a sima ecetes salátát is csillogó szemmel eszik, és vagyunk mi, akik nem. Na jó, ennél kicsit bonyolultabb a a nexus a salátával, de maradjunk annyiban, hogy hosszú az emeletes habos-krémes csodatortáktól a szuper fitt ételekig vezető út, és ahhoz, hogy a célba – viszonylag – boldogan jussunk el, ahhoz kellenek kis mankók. Ilyen mankó az, hogy az első salátákra mindig teszünk pl. ropogós baconkockákat, vagy pirított kenyérkockákat. Aztán elhagyjuk ezeket. Olyankor próbálunk a magvakba kapaszkodni: egy kis kesudió, esetleg natúr pisztácia – mert milyen jó, hogy valamit ropogtatni lehet, ugye? Na ugye.  Aztán ezeket is csökkentjük. Róluk egyébként könnyebb lejönni, mert elég csak 10 dkg kesudió árát megnézni, és egyből meggondoljuk, hogy szórjuk-e éjjel-nappal a salátánkra. Mondom a választ: nem.* Így maradnak a végén a sajtok és esetleg aszalt gyümölcsök – de persze ez utóbbi már nagyon határeset, sőt, valójában soha nem is kellett volna rákerülniük a salátákra, de tényleg nem könnyű ez az út, úgyhogy néha beleférnek ilyen kis huncutságok is, mint amilyen ez itt.*(Persze-persze, tudom, hogy az édességek alapanyagai is drágák:)Hozzávalók:10  dkg spenót5  dkg feta sajt8-10 szem szárított füge – de ilyenkor lehet friss füge is8-10 szem aszalt sárgabarackolívaolajsó,  borsszeletelt mandulaA spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.A  fügét és aszalt sárgabarackot feldaraboljuk.Egy nagy tálba rakjuk a spenótleveleket, rászórjuk a füge és barackdarabokat, sózzuk-borsozzuk és olívaolajjal locsoljuk meg, és tálaláskor kevés mandulát szórunk rá.Hasonló receptekFügés lepényFügés/szilvás-mandulás édességGörög saláta rántottaPestós-fetás lepényFetás-baconös frittata