Cukkinifasírt

  • 2017.09.28.
  • 2

Nálunk az ilyen kis esti lepénykék jól mennek. Az örök kedvenc a sima túrópampuska, de nagyon finom ez a cukkinifasírt is, és ha rizsliszttel készül, akkor még gluténmentes is.Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:1 nagy cukkini lereszelve (5-600 g kb.)1 tk. só2 evőkanál túró8-10 dkg reszelt sajt (gouda pl.)1 db tojás7-8 dkg lisztolaj a sütéshezA megmosott cukkinit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a sóval, és 15-20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük.Hozzáadunk minden egyebet: túrót, tojást, sajtot és lisztet, és összegyúrjuk. Ha nem áll esetleg össze, akkor adhatunk még hozzá reszelt sajtot vagy lisztet.Kis gombócokat formázunk a masszából, kilapítjuk őket, és kevés olajon kisütjük. Voila, kész is a vacsora.Hasonló receptekSnickers szelet-vagy nemMuszakaKáposztás pogácsaLipcsei süti -ünnepekre és ráérős hétvégékreNarancsos-csokis-grillázsos megatorta