Barackos galette

  • 2017.08.28.
  • 9

Ha valami, akkor a galette óriási kedvenc lesz egy pillanat alatt. Annyira klassz a tésztája, hogy még ki sem hűlt, de már azon kapod magad, hogy letörtél egy darabkát, aztán még egyet, aztán egy pici szeletet vágsz, és hopp, már el is tűnt a fele. Jah, tudom, van ilyen. Ez a barackos verziós is príma, de eperrel, fügével, almával is működik, szóval süssetek galette-et, jó lesz!Hozzávalók 2 db-hoz:22 dkg liszt17 dkg hideg vaj1 púpos evőkanál cukor2-3 evőkanál hideg víz4-6 db nektarin4 evőkanál baracklekvár1 tojás a lekenéshezA hideg vajat felkockázzuk és összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.Közben előkészítjük a nektarint: megmossuk és cikkekre vágjuk.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.A tészta felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd egy kb. 20-22 cm átmérőjű tányért körberajzolva kört vágunk belőle.Megkenjük a tésztát 2 evőkanál lekvárral úgy, hogy a széleken hagyunk kb. 2 -3 cm-es peremet, majd rárakjuk a nektarin cikkek felét. Ráhajtjuk a peremét, lekenjük a széleit tojással és tepsire helyezzük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével, majd ha az is kész, 25 perc alatt készre sütjük.Hasonló receptekParadicsomos galetteBarackos cobbler – a grillpartik kedvenc sütijeEmeletes duplán barackos tortaKedvenc barackos sütiAlmás-diós galette