Gyümölcsös sült joghurttorta

  • 2017.08.24.
  • 6

Ez az a süti, amire név alapján senki sem csap le, de aztán amikor elkészül, és megkóstolod, akkor rájössz, hogy nagy hiba lett volna kihagyni. Könnyű kis süti, ami a sok gyümölccsel egyszerűen mennyei. Tényleg. Ebéd utáni desszertnek tökéletes. Málnával, áfonyával, eperrel – mikor mi van éppen.Volt már korábban az eredetije itt, ez most egy kicsit magasabb verzió. Ja, attól ne ijedjetek meg, hogy beesik a közepe. Nem baj, pont azt a részt fogjuk jól telerakni gyümölcsökkel:)Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:55 dkg görög joghurt3 db tojás8 dkg cukor1 citrom reszelt héja és leve7 dkg búzaliszt1 mokkáskanál sütőporA tetejére: 10-15 dkg friss gyümölcs – most barack és áfonya1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a citrom héját és levét és alaposan összekeverjük.4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (kicsit/eléggé össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).6. Ha teljesen kihűlt, friss gyümölccsel tálaljuk.Hasonló receptekKönnyű nyári citromos joghurttortaMennyei joghurttorta eperrelGyümölcsös pizzaCitromos joghurttortaSzuper finom gyümölcsös pite