Chopped cheese szendvics

  • 2017.08.15.
  • 6

A nyár egyik kedvence ez a szendvics volt. Még a férjem pécézte ki magának a receptet, és annyira ízlett mindhármunknak, hogy azóta már többször is újrajátszottuk. Brúnó is megeszi az utolsó morzsikáig, azzal van csak néha gondja, hogy szétesik a kis kezében a nagy szendvics. Kis kéz, nagy kéz, teljesen mindegy, tényleg szétesik, nehéz szépen enni, de késsel villával még rá lehet segíteni, és akkor már tényleg semmi gond. Eredetileg majonéz is van benne, de nálam az nem működik, úgyhogy mi BBQ szósszal helyettesítettük. Szerintem így még jobb:)Hozzávalók:50 dkg darált marhahús2 db paradicsom1 fej saláta2 fej vöröshagyma25 dkg cheddar sajtsó, borsketchup, BBQ szósz4 db bagettMindent előkészítünk:  a paradicsomot és a hagymát felszeleteljük, a sajtot is (ha nem szeletelt), felszeleteljük, a salátát megmossuk, lerázzuk, a bagetteket félbevágjuk, és megkenjük ketchuppal, a másikat majonézzel vagy BBQ szósszal.A marhahúst közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon lepirítjuk, úgy, hogy teljesen megbarnuljon, közben sózzuk-borsozzuk.A hagymaszeleteket rátesszük a húsra, és az egészet beborítjuk a sajtszeletekkel. Nem kevergetjük, csak hagyjuk, hogy a sajt megolvadjon. 5-10 perc alatt megolvad a sajt, ha lefedjük a serpenyőt, gyorsabban:)Összeállítjuk a szendvicset: a megkent bagett alsó lapjára jön egy kis saláta, rá a darált húsos-hagymás-sajtos finomság, rá paradicsom, és a bagett teteje.A nyári Fördős Zé magazinból jött az ihlet.Hasonló receptekTortilla tekercs – reggeli szendvics helyettTöltött padlizsánLecsós szeletBolognai spagettiStromboli – nem vulkán

Címkék

Vacsora