Málnás crumble, a tökéletes nyári desszert

  • 2017.08.05.
  • 0

Meséltem már a múltkor, hogy a férjem süt-főz mostanában, és annyira komolyan veszi, hogy komplett napi menükben gondolkodik. Így ha csak valami húsos főétel van, de leves nincs, akkor bizony desszerttel is készül. A kertben terem málna, alma mindig van otthon, így kigondolta, hogy crumble legyen, és mert szerintem az epres-almás szupercrumble tényleg szuper, ezért bátorkodtam neki ajánlani, hogy készítse el azt málnás verzióban, és így is lett. Vannak olyan desszertek, amelyeknél nem jön be az eper-málna csere, mert nem passzol mindenhez ugyanúgy mindkét gyümölcs, de ennél erről szó sincs. Nagyon szuper volt málnával is. Voila. Csak a fotó az enyém:DHozzávalók:1 nagyobb alma20 dkg málna4 dkg cukor10 dkg vaj5 dkg darált mandula5 dkg aprószemű zabpehely1. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-es kockákra), a málnát megmossuk, és lecsepegtetjük.2. A gyümölcsöket egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, meghintjük 1-2 evőkanál cukorral, és összeforgatjuk.3. A vajat felkockázzuk, a mandulát összekeverjük a maradék cukorral és a zabpehellyel és aztán összemorzsoljuk a vajjal.4. A morzsát a gyümölcsökre szórjuk, kanalazzuk és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.Langyosan a legjobb!!Hasonló receptekMálnás csodatortaAlmás-körtés crumbleMálnás zabkekszekPasifogó reggeli Gordon Ramsay-től – Málnás túrókrém kaláccsalA nyári esték megmentője: a cobbler