Hűsítő dinnyefröccs

  • 2017.06.26.
  • 6

Az a helyzet, hogy átadtam a fakanalat a férjemnek. Na jó, nem átadtam, kezébe vette és nem engedi el:) De komolyan. Úgyhogy most ő böngészi a magazinokat és szakácskönyveket, inspirálódik, bevásárlólistát ír, aztán süt-főz és már tényleg csak az hiányzik, hogy fotózzon is, és akkor elmegyek 36 évesen puffin-nyugdíjba. Nem mondom, elég kényelmes pozíció, és tök jó, hogy egy kicsit új dolgokkal bővül a családi repertoir. Mutatom is majd sorban az ételeket is, de most a nagy melegre való tekintettel – és mert nincs sok időm receptet pötyögni, hehe:) – ezzel a jó kis itókával kezdjük a Laci-sorozatot.Hozzávalók:2 kg görögdinnye10 dkg málna2 citrom vagy lime leve3-4 cm friss gyömbér1-2 evőkanál méz / ízlés szerintszénsavas ásványvízjégA dinnye húsát felkockázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Botmixerrel pürésítjük, annyira, hogy a nagy része lé legyen, de ne legyen túl sűrű.Átpasszírozzuk egy szűrőn – kb. 8 dl lesz belőle.Hozzáadjuk a málnát, a citrom/lime levét, a lereszelt friss gyömbért és a mézet. Összeturmixoljuk, poharakba töltjük, és felöntjük szénsavas ásványvízzel, majd jéggel kínáljuk.Ennél van egy fokkal jobb verzió is: ha szénsavas ásványvíz helyett rozéval és sima ásványvízzel dobjuk fel.(A recept A főzés mindenkié című könyvből származik.)Hasonló receptekFehércsokis citromos gombócTúró rudis palacsintaKókuszos-citromos tiramisuEgyszerű és olcsó (hamis) cheesecakeCsokis epernyalóka