Joghurtos pohárkrém édes ropival

  • 2017.06.02.
  • 7

Ez a fahéjas ropogós annyira jó, hogy legszívesebben mindig tartanék belőle itthon egy nagy adagot. Magában is elég jó, de ha passzintunk mellé még valami krémet, habot, vagy fagyit, akkor aztán különösen szuper. Csak azért nincs belőle itthon állandó készleten, mert akkor rájárnánk:)Hozzávalók:A fahéjas ropogóshoz:1 csomag leveles tészta2 teáskanál őrölt fahéj4 evőkanál cukorA krémhez:6 dl tejföl3 dl natúr joghurt3-4 evőkanál porcukorA leveles tésztát 1-2 cm széles, kb. 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk.  A fahéjat és a cukrot összekeverjük, és egy tányérba öntjük.  A leveles tészta-csíkokat belenyomkodjuk a fahéjas cukorba, majd megcsavarjuk őket néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.Közben elkészítjük a krémet:  a tejfölt és a joghurtot összeöntjük, hozzáadjuk a porcukrot, elkeverjük, és a kész ropogósokkal tálaljuk.Hasonló receptekIsteni édes csigákNutellás-gyümölcsös nyári édes pizzaÉdes vajas keksz, ami tartja az alakjátEpres pohárkrémJoghurtos narancstorta