Szuper gyors túlélődesszert

  • 2017.05.27.
  • 1

Olyan édességet könnyű mutatni, ami hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. Naná, hát persze: órákig pepecselünk egy emeletes sütivel, aztán hopp, kikerül az asztalra, épp csak bevisszük a spájzba a sütőfelszereléseket, és mire visszaérünk már sehol semmi. Ugye ismerős? Jól is van ez így, de azért néha azért szükség van olyan túlélő édességekre, amelyek szuper gyorsan elkészíthetőek. Na ez is ilyen.Hozzávalók kb. 4 adaghoz:1 nagy tejföl (450 g)3-4 evőkanál porcukor10 dkg háztartási /zabkeksz15-20 dkg meggybefőtt vagy friss eper1. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a meggybefőttet lecsepegtetjük / az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.2. A háztartási kekszet egy nylon zacskóba tesszük, és klopfolóval néhányszor ráütünk, hogy kis darabokra törjön/morzsolódjon.3. 1-2 dl-es poharakat készítünk elő, és összeállítjuk a poharas desszertet: a pohár aljába gyümölcs kerül, rá egy adag porcukros tejföl, ezt egy réteg kekszmorzsa követi, majd ismét tejföl, és a tetején ismét gyümölcs. Azonnal tálalhatjuk.Tippek: A porcukor helyett édesíthetjük mézzel, vagy nyírfa-porcukorral is, háztartási keksz helyett használhatunk bármilyen más vajas / zabkekszet is, de kakaós / csokis morzsával is nagyon finom. Ha van otthon egy kis habtejszín, felverve összeforgathatjuk a porcukros tejföllel, így lazább lesz a krémünk.Hasonló receptekSzuper karácsonyos rugelachGyors Jamie-desszertSzuper finom gyümölcsös piteGyors és puha kakaós csiga (kelesztés nélkül)Szuper tavaszi reggeli: epres gofri házilag – recept videóval