Már tudjuk, milyen kalácsot fogsz húsvétkor sütni

  • 2017.04.10.
  • 5

Ez az a kalács, ami még ki sem hűlt, de már el is fogyott. Nem lehet megállni egy szeletnél!Húsvétkor érdemes a klasszikus fonott kalács mellett egy-két töltött kalácsot is készíteni, ez a diós-lekváros például nemcsak gyönyörű, de nagyon finom is: mintha egyenesen a pékségből hoztuk volna!Süthetjük dió helyett darált mákkal, de nagyon finom a csokikrémes, kókuszos és vaníliakrémes kalács is. Szórhatunk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket, reszelt étcsokoládét, aprított diót vagy mandulát is.A formázása hasonló a babka típusú kalácsokéhoz. A töltelékkel együtt feltekert tésztát hosszában elvágjuk, és összefonjuk. Érdemes elsőre határozott mozdulattal végigvágni a tésztát, majd a szétnyíló szálakat néhány laza mozdulattal összetekerni. Kör alakú helyett természetesen készülhet szögletes, hosszúkás formában is.Elkészítési idő: 120 percHozzávalók:A tésztához:50 dkg liszt1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő3 dl tej2 evőkanál olaj5 dkg cukorcsipet sóA töltelékhez:15 dkg darált dió10 dkg porcukornéhány evőkanál sárgabaracklekvár+ 1 tojás a lekenéshezTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekHa csak egy kekszet sütnél húsvétkor, ez legyen az!Gyümölcskenyér húsvétkor is – videoval!Itt az ideje molnárkát sütni!A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalácsIlyen egy kalács, ha nemcsak finom, de szép is