Mogyorós-habos csokis süti

  • 2017.04.07.
  • 5

Mi lehet jobb egy sima csokis sütinél? Egy kis habos csokis süti! És akkor még szórunk rá egy kis mogyorót is, hogy ropogjon..  Isteni finom. Előre szólok, hogy van egy pont, amikor már azt hiszed, ennyi, és többet nem fogsz enni, de most megmondom, hogy fogsz:) Előbb-utóbb – (valószínűleg előbb) -azon kapod magad, hogy megint ott ólálkodsz a sütis tálca környékén.Hozzávalók:4 db tojás15 dkg cukor25 dkg vaj10 dkg étcsokoládé15 dkg liszt3 dkg cukrozatlan kakaóporA tetejére:2 dl Meggle Cukrászhab5 dkg sótlan mogyoróElőmelegítjük a sütőt 160 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20-22 cm-es sütőformát.Az alaphoz a vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a csokit. Kevergetve összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.A tojásokat felverjük és a csokis keverékhez adjuk, majd beleöntjük a lisztet és a kakaóport és összekeverjük.A sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni.Ha kész, feldaraboljuk, és a felvert cukrászhabból kis habsipkákat nyomunk rá. Megszórjuk felaprított sótlan mogyoróval, és azonnal tálaljuk.Hasonló receptekNutellás brownie – nincs ennél jobb csokis süti (most)Diós-mandulás csokis süti5 nagyon csokis süti Gombóc ArtúroknakIlyen finom csokis sütit még nem ettél!A süti, ami megér plusz 10 km futást is:)