Villámgyors tavaszi desszert, amit azonnal ki kell próbálnod!

  • 2017.03.23.
  • 6

Ez a desszert már maga a tavasz! Friss, üde és gyümölcsös: könnyed édesség, ami húsvéti vendégváró finomságnak is tökéletes lesz!Villámgyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom, tökéletes kiegészítő desszert lehet a nagyiféle komolyabb sütemények mellett. Elkészítése során arra kell csak figyelni, hogy a tejszín hideg legyen – így sokkal könnyebb lesz felverni –, és a zselatinfixet a végén keverjük bele. Nem kell melegíteni vagy vízben áztatni, egyszerűen csak hozzá kell adni a krémhez a zselatinfixet, és alaposan elkeverni.Ha csak gyümölccsel rétegezzük, akkor azonnal tálalható, de rétegezhetjük (narancslével meglocsolt) babapiskótával vagy kalácskockákkal is – ebben az esetben pihentetni kell egy kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.A joghurthab készülhet citrom helyett narancs héjával ízesítve is, de nagyon finom a vaníliás verzió is, és keverhetünk a krémbe egy kis gyümölcspürét is. Nálunk most áfonyával készült, de érdemes kipróbálni eperrel, málnával, vagy akár banándarabokkal is!Elkészítési idő: 20 percHozzávalók 4 adaghoz:2 dl habtejszín20 dkg natúr joghurt1 citrom reszelt héja1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor1 evőkanál méz1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatinfix20 dkg áfonyaTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekVillámgyors csokis desszertMeggyes-csokis muffin tavaszi jelmezbenEzt ki kell próbálnod: isteni mézes puszedli csokiba mártvaVillantós desszert: mini csokitorta5 perces desszert