Megvan a húsvéti szezon sztárja!

  • 2017.03.22.
  • 9

Húsvétra finomabbnál finomabb kalácsokkal készülünk, de van néhány olyan házi péksütemény, amelyeknek még érdemes helyet szorítani az ünnepi asztalon.Ez a fahéjas kifli nemcsak szép, de isteni finom is, az illata pedig szinte mesés. Az ünnepi hétvége tökéletes alkalom a család kényeztetésére, és biztos, hogy a friss, puha, illatos házi péksüteménynek senki sem tud majd ellenállni.A formázás úgy történik, hogy egy kör alakú tésztalapot kenünk meg fahéjas töltelékkel, és erre terítünk rá egy másik tésztalapot. Fontos, hogy ez után még együtt is nyújtsuk egy kicsit, hogy ne legyen túl vastag a tésztaréteg, de figyeljünk arra, hogy ne lyukadjon ki.Elkészítésekor érvényes a kelt tésztákra jellemző három fontos szabály: a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és tartsuk be a kelesztési időket. Ebben a receptben most expressz élesztőt használtunk, így lerövidül a pihentetési idő, de természetesen a recept porélesztővel is tökéletesen működik, csak akkor több időt kell szánni az elkészítésére.A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk: készülhet lekvárral, de nagyon finom kakaós, narancskrémes, vaníliakrémes töltelékkel is.Elkészítési idő: 70 percHozzávalók kb. 16 db nagyobb kiflihez60 dkg liszt50 g Dr. Oetker Expressz Élesztő2 csipet só1 db tojás5 dkg cukor3 dl langyos tej6 dkg olvasztott vajA töltelékhez:6 dkg vaj15 dkg nádcukor2 evőkanál őrölt fahéjA lekenéshez:1 db tojásTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekIndul a húsvéti kekszüzem!!Húsvéti kekszek – eljött a ti időtök!Narancsos-csokis fátyol – a facebook sztárjaA nyári bulik sztárja – gofri házilagHúsvéti vendégváró mini torták