Indul a húsvéti kekszüzem!!

  • 2017.03.21.
  • 7

Házi keksz, amivel nem lehet hibázni. Ott a helye a vendégváró asztalon, de kerülhet akár a tízórais dobozba vagy a kirándulócsomagba is.Ezt a kekszet bárki el tudja készíteni! Az alapanyagokat csak össze kell keverni, és már formázhatjuk is a masszát: gombócokat gömbölyítünk a tésztából, tepsire helyezzük őket – egymástól viszonylag távol –, majd tenyérrel vagy egy pohár talpával enyhén kilapítjuk a gombócokat.A szárított vörös áfonya helyett használhatunk bármilyen más aszalt gyümölcsöt, nagyon finom aszalt barackkal vagy akár aszalt fügével, de kerülhet bele az aszalványok helyett apróra vágott csokoládé vagy kandírozott narancs is. A végeredmény pedig egy isteni finom ropogtatni való édesség, aminek örülni fognak a vendégek, de ha marad belőle néhány darab, akkor akár a reggeli tea mellé is tökéletes kísérő lesz.Elkészítési idő: 35 percHozzávalók kb. 20 db-hoz:15 dkg zabpehely20 dkg búzalisztfél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor8 dkg cukor13 dkg vaj megolvasztva1 db tojásnéhány evőkanál víz10 dkg aszalt vörös áfonyaTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekHúsvéti kekszek – eljött a ti időtök!Húsvéti vendégváró mini torták4+1 tipp húsvéti maradékok felhasználásáraIlyen egy ünnepi zsemle. Na, kipróbálod?Karácsonyi kedvenc: gyümölcskenyér