RÁKÓCZI TÚRÓS PALACSINTATORTA

  • 2019.12.05.
  • 7

Rákóczi túrós palacsintatortaHahó, van még itt valaki???Szóval vagyok én, nem fejeztem be
a blogolást, csak megint elköltöztem. Egy félig kész házikó lett
a befutó,
ahol rengeteg még
a
munka
és csak nyári konyhám van egyelőre. Ezért hanyagolom
a blogot, pedig
a nomád körülmények ellenére szoktam főzni, de
annyira fáradt vagyok nap végére, hogy képtelen vagyok írni, egyszerűen, elájulok. Ez
a rövid magyarázat
a távolmaradásomra.Mezei túrós palacsintánk indult, aztán csavartam rajta egyet. Megérte a fáradozást, finom lett.Nálam 2 szint készült, de nyugodtan készítsétek 3 szintesre
a palacsintákat,
akkor természetesen 15 db.-ra lesz szükség és
a túróból is több kell majd.Hozzávalók10 db. palacsintatöltelék50 dkg, túró2 tojássárga15 dkg cukor v. édesítő, nálam most nyírfacukor került bele3 e.k. tejföl1/2 vaníliarúd kikapart magja1 citrom reszelt héjaöntet3 tojássárgája10 dkg cukor (nyírfa)1/2 vaníliarúd kikapart magja1 t.k. étkezési keményítő2,5 dl tejteteje5 tojásfehérje15 dkg cukor (nyírfa)1 kisebb üveg sárgabaracklekvárElkészítésElőször is süsd meg
a palacsintákat. Nem írom most le
a palacsinta receptet, hisz
azt mindenki tudja.A túrókrém hozzávalóit keverd össze, a túrót villával törd össze.Kend meg a palacsintákat az elkészült krémmel, majd tekerd fel őket.Egy tortaformát kenj ki vajjal, majd fektesd bele az elkészült palacsintatekercseket. Nekem 5 fért egy sorba, amikor elkészült egy sor, kanalazzál rá sárgabaracklekvárt, majd jöhet a következő sor palacsinta és ennek a tetejére is lekvár.Készítsd el az öntetet, keverd össze egy tálban a hozzávalóit, nem kell melegíteni és öntsd nyakon vele a palacsintákat. Érdemes egy alufóliába betekerni a forma alját, nehogy a sütőbe csöpögjön az öntet.Melegítsd elő a sütőt 170 fok, légkeverésre, majd told be a tortát és 15 percig süsd elő.A megmaradt tojásfehérjéket, verd kemény habbá a cukorral, vagy édesítővel.Vedd ki a sütőből a sütit és kanalazd rá a habot, majd told vissza a sütőbe, de a hőmérsékletet azonnal vedd vissza 100 fokra, az ajtót is hagyd résnyire