FŐZÉS NÉLKÜLI ŐSZIBARACKRÉMLEVES CITROMMAL ÉS GYÖMBÉRREL

  • 2017.08.03.
  • 8

főzés nélküli őszibarackkrémleves citrommal és gyömbérrelEbben a hőségben olyan messzire elkerülöm a konyhát, amennyire csak lehet, a fenének sincs kedve főzőcskézni. Ezért roppant egyszerű háztartást vezetek, dinnye, limonádé, hideg krémlevesek és paradicsomsaláták.Ezzel a levessel nem igazán lehet hibázni. Aki szereti az őszibarackot, imádni fogja és a fő előnye a finomsága mellet az, hogy 2 perc az elkészítése.Hozzávalók1,2 kg ízletes őszibarack2 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)1 kisebb citrom leve1 dl gyömbérszirup v. 1/2 cm friss gyömbér2, 5 dl hideg víz1 dl habtejszín vagy kókusztejszínElkészítésHúzd le a barack héját, vedd ki a magokat és kockázd a gyümölcsöt a turmixgépbe. Adjál hozzá cukrot, facsard bele a citromlevet, ízesítsd még friss reszelt gyömbérrel vagy házi gyömbérsziruppal és alaposan mixeld össze. Öntsd bele a kevéske tejszínt és a hideg vizet és megint mixeld össze. Kóstold meg, ha cukor vagy citrom kell még bele akkor pótold. Ez a barack minőségétől függ.
A tejszínből nem kell sok, mert csak az a cél, hogy kicsit krémesebbé tegye a levest.Alaposan lehűtve, friss barackdarabokkal tálald.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog