SAJTTAL TÖLTÖTT ZÖLDSÉGES FASÍRT MEDVEHAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL

  • 2017.03.26.
  • 7

sajttal töltött medvehagymás fasírt panko morzsában forgatva, medvehagymás törtburgonyávalSemmi extra, csak egyszerűen finom.
A fasírtot szinte mindenki szereti, de nem árt néha feldobni. Gyorsan elkészül, olcsó és biztos a siker vele.A közepébe füstölt sajt került, ami melegen ínycsiklandóan kifolyik, amikor kettévágjuk. A húsmasszába pedig medvehagyma és kápia paprika került, majd panko morzsába forgattam, hogy jó ropogós kérge legyen. Aztán, hogy a medvehagymaszezont alaposan kihasználjam a burgonya köretbe is bőséggel került belőle. Nagyon finom lett a végeredmény, senki sem panaszkodott.Hozzávalókmedvehagymás fasírt60 dkg sertés darált lapocka (vagy fele marha)1 tojás3 áztatott zsemle1,5 t.k. só1 t.k. kömény1 e.k. chili szósz1 t.k. majoránna1 t.k. kömény1 t.k. füstölt paprika1 k.k. fekete bors1 kápia paprika1/2 köteg medvehagyma3 gerezd fokhagyma1 bögrényi panko morzsaOlaj a sütéshezmedvehagymás törtburgonya1 kg burgonya1-1,5 dl víz1/2 dl olíva1/2 köteg medvehagyma1 t.k. oregánó2 t.k sóElkészítésÁztasd vízbe a zsömléket.Egy tálba tedd a darált húst.Add hozzá a tojást és a kifacsart, áztatott zsömléket.A medvehagymát vágd apróra, a kápia paprikát szintén parányi kockákra, add a húshoz, majd a fűszereket és a tojást is.Gyúrd egyneművé.A sajtot kockázd fel, 1.5 centis kockákra.Végy a kezedbe egy adag masszát, formázzál kis fészket belőle és dugd a közepébe a sajtkockát, majd nedves kézzel alakítsd gombóccá, ügyelve arra, hogy a sajt középtájon maradjon.Az elkészült gombócokat, forgasd panko morzsába, majd bő olajban süsd szép barnára.
A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy ne maradjon felesleges olaj rajta.A burgonyát hámozd meg, majd vágd karikára.Egy nagy tapadásmentes serpenyőbe önts vizet és olajat, majd borítsd rá a burgonyát. Sózd meg és szórj rá egy kis oregánót. Amikor felforr, tégy az edény tetejére egy fedőt, vedd kicsire a lángot és hagyd puhulni.Időnként nézz rá. Mindig burgonya függő, hogy mennyi idő alatt puhul meg. Ha gyorsan puhuló fajta a krumpli, akkor elég lesz alá az 1 dl víz, ha nem, akkor pótolni kell majd.Amikor félig puha, akkor add hozzá a felaprított medvehagymát. Keverd el, és fedő alatt párold még 3 percet.Majd vedd le a fedőt és nagy lángon hagyd picit sülni. Akkor jó, ha nem marad alatta víz és az olajon elkezd pirulni.Ilyen esetben én sosem főzöm meg külön a krumplit, mert sokkal finomabb lesz a végeredmény ezzel a módszerrel, sőt egy plusz edény mosogatását is megúszom.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog