TÖRÖKMÉZ

  • 2013.10.28.
  • 5

Törökméz házilagFolytattam a blogkóstolást. A Zserbó torta után elkészítettem ezt a finom törökmézet is Mézeskalács konyha blogról. Már vagy ezer éve ki szerettem volna próbálni, és most eljött a nagy alkalom. Nem beszélve arról, hogy így adhatok még egy kis munkát Teller - cake házigazdaasszonyunknak :)Kis mennyiséget
készítettem, ezért ilyen lapos. Természetesen dupla mennyiségből kisebb felületre borítva, olyan igazi búcsújellegűt lehet készíteni.Nagyon édes, de isteni finom. 5 perc alatt elkészül, így bármikor összedobható, ha valami édesre vágyunk. Arról már nem is beszélve, hogy egy szép dobozba téve, remek gasztroajándék is.
Hozzávalók10 dkg cukor4 evőkanál máz1,5 teáskanál szódabikarbónaElkészítésMérjük ki a cukrot és a mézet, tegyük egy kis lábasba és keverjük össze. Tegyük tűzre és alaposan forraljuk össze. Amikor szép világos karamellszíne van, zárjuk el a tüzet és keverjünk el benne 1,5 teáskanál szódabikarbónát. Piszkosul fog pezsegni és rendesen megnövekszik a térfogata is. Itt nagyon gyorsan kell cselekedni, mert beleköt az edénybe, ha bebambulunk. Tehát nagyon gyorsan borítsuk egy szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírra.
Kihűlés után nagyon éles késsel óvatosan lehet szeletelni.Törökméz házilagTörökméz házilagCsak, mert szeretem...a gasztroblog