Babgulyás

  • 2017.05.20.
  • 6

Egy kis vidámság mindenki életébe kell. És miért ne akkor, amikor kedvenc időtöltésünknek hódolunk, jelen esetben én a főzésnek.Szeretjük a magyaros ételeket, ráadásul a méregtelenítő kúrámba is jól illeszthető egy hagyományos babgulyás.Még tegnap egy takaros kis csülökre tettem szert egy jófajta hentesnél, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy babgulyás fog főni holnap ebédre.A babot is könnyű beszerezni, ráadásul nagyon jó fehérje forrás.Hozzávalók:1 db húsos füstölt első csülök30 dkg tarkabab1 fej hagyma1 gerezd fokhagyma1-2 szál petrezselyem gyökér1-2 szál sárgarépa1 paszternák2-3 burgonya1-2 evőkanál zsírsó, bors, paprika, őrölt köményparadicsom, zöldpaprikapetrezselyem, és zeller zöldAz egész előző nap kezdődik. Este beáztatjuk a babot, és egy másik tálban beáztatjuk a füstölt csülkötA zsíron megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, és a zöldpaprikát amikor üveges a hagyma bele tesszük a szétnyomott fokhagyma gerezdet, a kockára vágott húst, a babot, a pirospaprikát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és félpuhára főzzük.Ekkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és készre főzzük. Egy tojásból és 10 dkg lisztből tésztát gyúrunk és apró csipetkéket készítünk belőle, amit a levesbe főzünk. Persze apró galuskával ugyanolyan finom.Egy videót hoztam hozzá, amiből kiderül, miért teszem bele a csontot is a levesbe :)Jó étvágyat kívánok mindenkinek!