Spárgás pite

  • 2017.05.24.
  • 9


Hozzávalók 35 x 15 cm-es formáhozA tésztához20 dkg liszt7 dkg vaj1 tojásfél kávéskanál só2-3 teáskanál tejfölA töltelékhez30 dkg tejföl0,5 dl tej2 tojás3 dkg reszelt sajt1 csapott teáskanál sóőrölt fekete bors30 dkg zöld spárgaA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, félórát hideg helyen pihentetjük.A spárgasípok végéről a fás rész levágjuk, majd enyhén sós vízben félpuhára pároljuk.A formát vajjal vékonyan kikenjük, azután
kibéleljük a tésztával.A töltelék hozzávalóit kikeverjük, a formába öntjük és keresztben rárakjuk a spárgát.200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul.

Címkék

Pite Tészta