Citromszelet

  • 2016.02.12.
  • 1


Nagyon kiadós és finom citromos sütemény. Elkészítése, nem igényel komolyabb tudást így kezdő cukrász lányok is nyugodtan elkészíthetik! Omlós, roppanós tésztájával és selymes savanykás krémjével, akár egy ünnepi ebéd desszertje is lehet. Mindenképpen frissen facsart citromlevet használjunk!Hozzávalók:35x25 cm tepsihez 220 g puha vaj60 g porcukor300 g lisztegy csipet só a krémhez:4 tojás250 g cukor80 g lisztfél tk. sütőpor1 dl citromlé2 citrom reszelt héjaElkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat és a porcukrot. Alacsony fokozatra kapcsolva bele dolgozzuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd az ujjainkkal egyenletesen szétnyomkodjuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.Közben elkészítjük a krémet: egy keverőtálba ütjük a tojásokat és robotgéppel 8-10 perc alatt felhabosítjuk a cukorral. (a kimért cukrot három részletbe öntsük a tojásokhoz) Belekeverjük citromlevet és a héjat, legvégül a sütőporral elkevert lisztet.
Öntsük az elősütött alapra, majd tegyük vissza a sütőbe 20- 25 percre.Hagyjuk teljesen kihülni szeletelés előtt és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!Cecil

Címkék

Desszert Citrom