Túrógombóc

  • 2019.11.10.
  • 9

Az erdélyi túrán kóstoltam a papanas-t (ami egyébként mennyei), innen jött az ötlet, hogy ez az én makróimmal is megvalósítható, az én alapanyagaimmal lehetne az ebéd túrógombóc. Ez persze nem papanas, de legalább hasonló.Szóval a túrógombóc receptje, ahogy most készült (ez 3 hatalmas adag):- 500g túró- 120g darált zabpehely- 6 tojás- csöpp folyékony édesítő- vanília aroma.Az összetevőket kézzel összegyúrtam.A hűtőszekrényben pihentettem a masszát 2-3 órán keresztül.Kézzel gombócokat formáltam és forró, lobogó vízben addig főztem, míg feljött a gombi a víz tetejére.Csodaszép gombócok lettek, szépen egyben maradtak. Nem lett kemény sem.

Címkék

Túrógombóc