Rakott brokkoli

  • 2018.06.22.
  • 6

Hozzávalók:# 300g karfiol# 300g brokkoli# 300g darált hús# 6 ek kókuszzsír# 1 nagy fej vöröshagyma# 1.5 dl kókuszsűrítmény (helyette használható tejföl, joghurt, tejszín)# fűszerek: só, bors, natúr vegeta, csemege őrölt fűszerpaprika# 50g kemény sajtElkészítés:# A (fagyasztott vagy friss) karfiolból karfiolrizst készítünk 3 ek kókuszzsíron pirítva.# Az apróra vágott hagymát 3 ek kókuszzsíron párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük.# Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.# Fűszerezzük: só, bors, natúr vegeta, fűszerpaprika.# Addig főzzük, amíg elfő a leve.# A brokkolit megpároljuk vagy előfőzzük.# Kis tepsibe rétegezzük: alulra tettem a karfiolt, erre a húst, rá a brokkolit.# Meglocsoltam a natúr vegetával elkevert kókuszsűrítménnyel.# A tetejét megszórtam a reszelt sajttal.# Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve sütöttem 20 percig, majd fedő nélkül addig, amíg a sajt rápirult.