Mai edzés: hát-tricepsz

  • 2017.07.12.
  • 3

Mivel több mint egy hete a csuklyás és trapéz izmom begyulladt, M-sal módosítottunk az edzésterven. Íg lett ma a hát és a tricepsz párosítás. A bibis izmok köszönik, jól vannak, azért kapnak még kis pihenőt. Tegnap a strandon megcsípte egy méh a talpamat (!), egész éjjel borogattam ecettel, még kicsit dagadt, de nem annyira fáj, inkább viszket. Rendbe jön ez is.
Habár elkezdtük izolálni az izomcsoportokat,
és a széria- és ismétlésszám is változott (3x10-12-ről 4x8-ra), még mindig nem dolgozom nagy súlyokkal. Egyszerűen azért, mert meg kell tanulnom előbb érezni azt az izmot, amire dolgozom éppen, még nagyon kell figyelnem a légzésre, a testtartásra, és semmiképp nem szeretnék sérülést. Edzeni a teremben nagyon jó, szuper móka, totálisan kikapcsol, edzés közben nincs méhcsípés, nincs ott más, csak én, sokszor a zenét sem hallom.
Akkora súly "van előírva", amivel éppen megy a gyakorlat ismétlése 8-szor. Egy-két gyakorlatnál már merem ezt a súlyt alkalmazni, azoknál, amikben még nincs gyakorlatom, ott nem.Bemelegítés:
- 5 perc futópad (lassú séta, majd tempós séta 6%-os emelkedőn)- 5 perc bicikli- 5 perc ellipszis tréner- gimnasztika.Még otthon bemelegítek egyszer, aztán pár perc séta a teremig, a gépes bemelegítés után rendes gimnasztika. Tapasztalat: KELL a JÓ bemelegítés, nyújtok is közben, és habár ma felsőtest edzés volt, mindig az egész testre melegítek.Levezetés:- 5 perc ellipszis tréner- nyújtás.Már sok éve Szűcs Ildikó nyújtását használom (edzesmester.com), ehhez még hozzátettem néhány gyakorlatot ebből a videóból, és pluszban rengeteg nyak nyújtást végzek és fejkörzést, nekem ez (is) kell, nagyon jót tesz. Nem mellesleg jegyzem meg: 42 éves vagyok, nem 24.
Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha