Étrend tervezés, dobozolás

  • 2017.05.18.
  • 3

Azzal kapcsolatban, ahogy az étkezéseimet megtervezem, nem kell semmi extrára gondolni.
Fogok egy darab papírt, felskiccelem a hét napot.
Megnézem, mi van itthon.
Azt is, hogy ezek közül mi a közeli lejáratú, mit kell először elhasználni.Az ebédet hétfőtől péntekig viszem a munkahelyemre, ahol, ha hárman ebédeltetünk, van lehetőségem megmelegíttetni a dobozom tartalmát, így aznapra tervezhetek melegíthető ételt.A reggeli legyen gyorsan, avagy előző este előre elkészíthető, hogy ha megcsúszok az idővel, akár tudjam magammal is vinni a munkába.A vacsorát érdemes úgy megtervezni, hogy ugyanaz legyen a másnapi ebéd, így két legyet üthetek egy csapásra. Például ma tonhalsaláta volt a vacsorám, de két adag készült, a második adag a hűtőben vár dobozolva, az lesz a holnapi ebédem.Ugyanígy ebédre is szoktam olyat tervezni, amit másnap szívesen megennék reggelire. Például ma az ebéd palacsinta volt csokokrémmel, holnap ez lesz a reggeli, tegnap elkészítettem, holnap csak ki kell vennem a hűtőből a második adagot.Ha beírtam ezeket az "átfedős" ebéd-reggeliket, vacsora-ebédeket, jönnek a reggelik.Aztán a maradék.Ha valaminek nem tudom a pontos receptjét, utánanézek.Átnézem és felírom, mi az, ami kell a hétre a boltból. Készítek egy bolti listát. Ennek megvásárlása nem sürgős (mert hétfőre olyat tervezek, amihez van itthon minden), hétfőn a suliból hazafelé, vagy aznap délelőtt szoktam megejteni.Innen pedig már csak rá kell pillantani a tervre, elkészíteni, dobozolni. (És ez az egész sokkal gyorsabban megvan mint a leírása és az elolvasása.)Dobozolás munkába:Nem otthon alvásra:Utazásra:Csavargásra:Kirándulásra, ahol a gyerekek miatt mekiben volt az ebéd, ott csak salátát vettem, a rántottát vittem:Erdei kisvasutazásra (ahol aztán az unokahúgom elkunyizta a kolbimat :D ):Vacsorás esti mozira:Buliba:Nyaralásra, strandos napra:Utazásra: