Egyszerű, puha pizzás csiga

  • 2017.02.08.
  • 3

Sokféle pizzás csiga létezik, de ennél egyszerűbbet nem találtam. Igaz, hogy van benne egy kis pepecselés, de annyira megéri, hogy muszáj kipróbálni!

Eredetileg pogácsát akartam sütni, de felhúztam magamat, hogy Férj szerint csak kibújok a munka alól, amikor azt mondom: érzem, hogy baj van a hátammal. (Ennyit a fizikai kíméletről.) Aztán persze pár óra múlva jött a “letépted a bőrödet”-szöveggel… és azértis csiga sült, meg hát a gyerekek nem kis örvendezést tartottak miatta, hogy nem a kerek szaggató került a nyújtódeszkára. Eldőlt: a csiga maradt.


Egyszerű, puha pizzás csiga

Hozzávalók:
tészta:

175 g 10%-os tejföl
175 g 70%-os margarin
1 egész tojás
10 g só
380 g búzafinomliszt (BL 55)
1 csomag instant élesztő

töltelék:

2 pár virsli
150 g fagyasztott kukorica
50 g trappista sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 ek 27-30 ref. %-os sűrített paradicsom
1 kk pizza fűszerkeverék

tetejére:

víz


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk. Én a fűtőszál-hibás kenyérsütő gépet használom rá. Összegyúrja, hidegen is keleszti.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk.
Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk a pizza fűszerkeverékkel, majd a kockára vágott virslit, vöröshagymát, sajtot és a (nem feldarabolt) kukoricát rászórjuk. Feltekerjük, kétujjnyira vastagra felszeleteljük, 20 percet pihentetjük langyos helyen, majd a tetejüket megkenjük vízzel. (Ennyi idő alatt bemelegszik a sütő.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon alsó-felső sütéssel nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.