Diétás zabpalacsinta mangópürével

  • 2017.07.22.
  • 9

Itt a nyár, amikor mindenki az utolsó pillanatban a nyaralás előtti napokban még gyorsan fogyókúrázik, hogy jól nézzen ki a vadiúj bikiniben. Na, ez a recept nekik is szól, bár lefogyni nem fognak tőle két nap alatt, de ha lecserélik a szokásos palacsintát erre, akkor hosszútávon már tettek valamit a fogyás érdekében.Gasztroblogger barátném, Reya oldalán találtam a tökéletes zabpalacsinta receptet, ezt módosítottam egy picikét.Hozzávalók: 3 tojás150 gramm zabliszt1 evőkanál eritrit1 evőkanál cukormentes kakaópor1 csipet sóA hozzávalókat egy műanyag edényben robotgéppel összekevertem, majd enyhén kiolajozott palacsintasütőben megsütöttem őket. Én csak az első palacsinta előtt szoktam kiolajozni, van, aki mindegyik előtt. Mint minden palacsinta tésztánál, ennél is jó, ha várunk egy kicsit a sütés előtt (már aki tud várni), hogy a lisztszemecskék megduzzadjanak (ez nem látszik, csak mondják, hogy azt szoktak).A töltelékhez most friss mangópürét készítettem, ez annyiból állt, hogy a mangó húsát összeturmixoltam. Nagyon finom, édes darabot sikerült kifognom.A püré mellé nektarint vágtam össze, szerintem nagyon összeillik ez a két gyümölcs. Díszítésnek pedig egy kis kókuszreszelék. Én nagyon szeretem a kakaós ízvilágot a trópusi ízvilággal.Jó étvágyat!Remélem, tetszett a recept, várlak Titeket a Facebook oldalamon, és az Instagramon is.