Mogyorós - étcsokoládés piskóta

  • 2017.03.29.
  • 9

Vannak sütemények, ami semmiféle flancos megoldást nem kívánnak. Összekeveri az ember az alapanyagokat és máris mehet a sütőbe. Én most két püspökkenyér sütőformát használtam és kínálás előtt felkockáztam az édes mogyorós - vörös áfonyás desszertet.Elő- és elkészítési idő: 35 percHozzávalók: 60 g liszt60 g cukor3 ek. kakaópor6 tojás1 csipet só10 dkg Vénusz Vajízű Sütőmargarin1 vaníliarúd kikapart magja1 tk. sütőpor100 g földimogyoró100 g étcsoki50 g aszalt vörös áfonya Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. TIPPBármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti. Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.

Címkék

Desszert