"Krémes meglepetés" túrós egybesült

  • 2017.03.28.
  • 8

Az egyik kedvencem volt a valódi sütős sütemények közül (mert a pohárkrém volt még a nagy befutó emellett, de arról is hamarosan jön a recept).
A legjobb a végeredményben nem csak a finom, hanem még másnap is puha. A mennyiségeket ajánlott mindenkinek szigorúan betartani, mert különben nem lesz ilyen a végeredmény.
Egyébként roppant egyszerűen összeállítható és megsüthető. Elő- és elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 1 db formához:12,5 dkg liszt12,5 dkg túró10 dkg kristálycukor2 tojás1,25 dl tejföl1/2 vaníliarúd kikapart magjai30 g Vénusz Sütőmargarin1,5 tk. sütőpormálna, porcukorMelegítsük elő a sütőt 185 fokra.Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a tejfölt, a villával finomra tört túrót, és folyamatos keverés mellett a 60 g puha sütőmargarint. Keverjük bele a lisztet és a sütőport is, hogy sűrű krémet kapjunk.Enyhén beolajozott tepsibe szitáljunk kevés lisztet. A felesleget ütögessük le belőle, majd terítsük be egyenletes rétegben a túrós masszával.Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
Díszíthetjük porcukorral, málnával vagy málnaszósszal a kész süteményt, de egy egyszerű lekvárral kínálva is mennyei a végeredmény.
TIPPPöttyintsünk sárgabarack lekvár darabkákat a sütés előtt a tésztára, még háziasabb lesz tőle.Ha ajándékba készítjük, akár szív alakú szeleteket is szaggathatunk belőle, a maradékot pedig megehetjük mi.Ételallergia tippKészítsük laktózmentes túróból és tejföllel, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.Eredeti recept: http://www.venusz.hu

Címkék

Desszert