-köfte

  • 2017.03.26.
  • 0


török fasírt.
a legjobb köftét sajnos nem én készítem, ettől függetlenül ajánlom a receptet, mindenki tegyen hozzá vagy vegyen el belőle kedve szerint.
ötven dkg darált hús (pulyka, marha, csirke, bárány)
egy fej vöröshagyma kockázva, dinsztelve
két gerezd sült fokhagyma törve
fél csokor friss petrezselyem aprítva
fél teáskanál őrölt koriander mag
fél teáskanál őrölt római kömény
egy teáskanál cayenne bors
egy teáskanál paradicsom püré
két marék zsemlemorzsa
egy tojás
fél cukkini nagy lyukon reszelve és kinyomkodva
só, bors
mindent egy nagy tálba teszek, és összedolgozom. ne feledkezzünk meg a kóstolásról sem, ha minden rendben, golyókat, hengereket formázok belőle vagy kínai evőpálcákat vízben áztatok, majd rájuk formázom a masszát, végül grill tepsiben vagy parázson megsütöm. formázáshoz vizezzük be a kezünket, mert így nem tapad, nem ragad. bármilyen köret jól áll neki, de leginkább a saláta, paradicsom, hagyma.