Cukkini pástétom

  • 2013.09.24.
  • 2

Tudom, hogy immár vége a cukkini szezonnak, de azért lehet még kapni a piacon, így talán hasznát vehetitek a cukkinis receptjeimnek. :) A cukkininek tényleg nagyon sok felhasználási lehetősége van, szinte bármit készíthetünk belőle. A pástétomot elsőre kétségek fogadták, de aki megkóstolta, többet is kért belőle. A titok a fűszerezés, és a jó alapanyagok. De erre már biztos mindenki magától is rájött, aki a vegán konyha kedvelője.Hozzávalók:2-3 kisebb cukkini1 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagymahidegen sajtolt napraforgó étolajhimalája só, fehér bors, friss oregano levelek, római kömény1. Felszeleteljük a cukkiniket és a hagymát, majd kevés olajon megpároljuk.2. Amikor kellően megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.3. Végül botmixerrel vagy turmixgéppel krémes állagúra pépesítjük.A római kömény és friss oregano levelek különleges ízt kölcsönöznek a pástétomunknak, valamint gyógyhatásuk sem mindennapi. A természet antibiotikumának is hívják őket, mert rendkívül jó baktériumölő tulajdonsággal rendelkeznek. Az oregano enyhíti a gyulladásokat, elpusztítja a szervezetbe került kórokozó baktériumokat. A római kömény antibiotikus hatása mellett segíti az emésztést és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.AniTisztán, tudatosan!