Fehércsokis-szedres muffin

  • 2015.02.11.
  • 4

Végre süt a nap!!! Én már temetem a telet, ez a muffin pedig igazi mosolygós recept:)Ahogy a szeder sütés közben a tésztába olvad, és amikor beleharapsz egy falatka nyár olvad szét a szádban...Finom, na!Hozzávalók 12 db muffinhoz:2 tojás, 160g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 250g liszt, csipet só, 1 csomag sütőpor, 150g fehér csoki, 1,5 dl főzőtejszín, 100g olvasztott vaj, 200g érett szeder vagy fagyasztottA sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagyobb tálba simára keverjük a tojást a cukrokkal,
beleszitáljuk a lisztet, sót,
hozzáöntjük a olvasztott vajat és a tejszín. Simára keverjük a masszát, de azért nem kell túlzásba esni. A másfél tábla fehér csokit kis darabokra aprítjuk és a legcsepegtetett szederrel együtt óvatosan a masszához forgatjuk. Azért arra figyeljünk, hogy a szedret ne törjük össze. A muffinsütőt kibéleljük a kapszlikkal és belekanalazzuk a masszát, míg el nem fogy.Mehet is a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt szépen megnőnek és aranybarnára sül a teteje....ja, és isteni illata lesz!Jó sütést!Anna- a receptet az Anyablog.hu-n találtam, köszönöm!-