Mentás meggykrémleves joghurttal

  • 2013.07.06.
  • 5

A recept a nyári Stahl Magazinból van. Ritkán készítek gyümölcslevest, elég kezdő vagyok a dologban. De így utólag nem értem, miért ódzkodtam tőle eddig, pofon egyszer és milyen finom!Hozzávalók:Fél kg kimagozott meggy, 1 és fél dl méz, 1 fahéj rúd, 2 szem csillagánizs, csipet só, 3 ek. aprított menta, 5 dl natúr joghurtA meggyet, a mézet, a fűszereket, a sót egy 3 L-es fazékba tesszük.Hozzáadunk annyi vizet, amennyi éppen ellepi, kb. fél liter.Lassú tűzön 10-15 perc alatt összefőzzük.Kiszedjük a fűszereket, a lábosban maradt meggyet a levével kihűtjük.Ezután összeturmixoljuk, hozzáadjuk az aprított mentát és belekeverjük a joghurtot is. Mehet is a hűtőbe, mert nagyon hidegen tálaljuk! Ízlés szerint lehet édesebbre, vanília fagyival és még sorolhatnám....!!! Ez egy krémleves, de mi szeretjük ha gyümölcs is van benne. Így fél kg-al több meggyet magozzunk ki és azt ne turmixoljuk le, vegyük ki és a végén adjuk hozzá, így menjen hűlni.Jó főzést!